Siekia įgyti kaniterapeutų kvalifikacijas

Netrukus Kaniterapijos asociacijos komandą sveikinsime įgijus kaniterapeutų kvalifikacijas.  Kodėl tik netrukus, o ne šiandien?

kursai

Todėl, jog kai kuriems jų dar liko užbaigti privalomąją praktiką, kitiems – išlaikyti teorinį egzaminą.

Šį pavasarį laikyti egzamino į Lenkiją vyks grupė kaniterapijos asistento kvalifikaciją jau turinčių žmonių.

Kaniterapijos asistentų kvalifikacijas jie įgijo 2015 m. rugpjūčio mėn. Vilniuje vykusiuose 2 savaičių trukmės kursuose.

Paskaitas ir praktinius užsiėmimus kartu su 3 atsivežtais terapiniais šunimis praėjusį rugpjūtį jiems vedė kaniterapeutės Hanna Wojciechowska ir Malwina Dąbrowska.

Priminsime, kad Lenkijoje kaniterapeuto profesija yra oficialiai pripažinta ir reglamentuota.

Kaniterapijos mokymus Lenkijoje taip pat neseniai baigė ir sėkmingai kaniterapeuto egzaminą išlaikė 2 kaniterapijos asociacijos narės – Wioleta Masiulianiec ir Irina Venislovienė.

Kad gautų išsilavinimą patvirtinančius diplomus, jos dar turi atlikti 30 val. privalomąją praktiką.

Tuo tarpu vilniečių komanda, kuri ruošiasi kaniterapijos egzaminui, šiuo metu atlieka arba baigė praktiką „Vilties“ mokykloje – daugiafunkciniame centre, Vilniaus SOS vaikų kaime bei šio kaimo Dienos centre, LŽSN Dienos centre, kitose ugdymo įstaigose.

Visose praktikos vietose jie dirbo ir dirba tik su specialistais – psichologais, kineziterapeutais, specialiaisiais pedagogais ir kt. specialistais. Kiekvienas praktinis užsiėmimas aprašomas, teikiamos išvados, pildoma praktikos ataskaita. Be abejo, praktika nevyksta be specialius testus išlaikiusių terapinių šunų.

Kaniterapijos asociacijos nariai kaupia žinias ir patirtį, vadovaujasi tarptautiniais terapinės veiklos su šunimis standartais (IAHAIO), tarpusavyje dalijasi arba kartu kuria metodinę užsiėmimų medžiagą.

Detali 2 sav. trukmės kaniterapijos asistentų kursų programa.

Kursų klausytojų sąrašas, 2015 m. rugpjūtis.