Kaniterapijos asociaciją papildė būrys kaniterapeutų

2016-ųjų kovo mėnuo Kaniterapijos asociacijai buvo darbingas – Asociacija dalyvavo Pasaulinei Dauno dienai skirtoje mokslinėje-praktinėje konferencijoje, prisistatė Klaipėdoje vykusioje tradicinės ir netradicinės medicinos bei sveikos gyvensenos parodoje, o tuoj po Šv. Velykų grupė kaniterapijos asistentų Lenkijoje išlaikė kaniterapeutų egzaminą.


suw

Kaniterapijos asociacijoje – pirmoji diplomuotų kaniterapeutų laida

Kaniterapijos asociacija gali pasidžiaugti, sulaukusi pirmosios diplomuotos kaniterapijos specialistų laidos – iškart po Šv. Velykų, kovo 29 d., suorganizuotas būsimųjų kaniterapijos specialistų egzaminas.

Kelias iki kaniterapijos specialisto diplomo nėra nei trumpas, nei paprastas. 2015 m. rugpjūtį 98 val. trukmės kaniterapijos mokymus Vilniuje baigė grupė kaniterapijos asistentų, kurie po mokymų turėjo atlikti privalomąją 30 val. praktiką (edukacija ir terapija su šunimi). Mokymus baigę ir praktiką sėkmingai atlikę kaniterapijos asistentai kovo 29 d. specialiai vyko į Lenkiją, kur išlaikė kaniterapijos  egzaminą. Egzaminų komisijos pirmininkė buvo garsi kaniterapeutė Hanna Wojciechowska.

Kaniterapeutų sertifikatus gavo dvylika asmenų, dauguma jų – Kaniterapijos asociacijos nariai.

Sėkmingai kaniterapijos egzaminą išlaikė  Daiva Kvedarienė, Joana Grygutis, Rūta Šukytė, Sigrida Rupšytė-Paleičikė, Loreta Jurkuvienė, Ingrida Stasytienė, Jevgenija Anufrijeva, Karina Granat, Inesa Ežerskytė-Purenok ir Raminta Vaičiulė.

Kaniterapeutų mokymus pačioje Lenkijoje taip pat baigė ir kaniterapeuto egzaminą išlaikė Wioleta Masiulianec ir Irina Venislovienė.

Kaniterapija skinasi kelią parodose ir konferencijose

Visą kovą Kaniterapijos asociacija aktyviai dalyvavo Lietuvoje vykusiose parodose ir mokslinėse konferencijose.

Kovo 18-20 d. Kaniterapijos asociacija savo veiklą ir naujus projektus pristatė Klaipėdoje vykusios parodos „SVEIKATA 2016“ metu. Tradicinės ir netradicinės medicinos bei sveikos gyvensenos parodoje buvo pristatytas jau startavęs „Skaitymo su šunimi“ projektas, kuris sulaukė labai didelio lankytojų susidomėjimo – tiek mažųjų, tiek ir suaugusiųjų. Kovo 20 d., sekmadienį, Kaniterapijos asociacijos prezidentė dr. Vilmantė Pakalniškienė šioje parodoje skaitė paskaitą „Kaniterapija: kaip ir kada šuo gali padėti gydymo procese?“.

Kovo 21 d. pasaulinei Dauno dienai paminėti Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centre Klaipėdoje buvo organizuota mokslinė – praktinė konferencija, kurioje V. Pakalniškienė pristatė kaniterapijos galimybes.

dauno konf.

Tuo pat metu Delfinų terapijos centre Kaniterapijos asociacijos atstovės – klaipėdietė specialioji pedagogė Loreta Jurkuvienė ir vilnietė psichologė Joana Grygutis bendravo su Dauno sindromą turinčiais vaikais ir jų tėveliais, supažindino juos su terapiniu šunimi Labradoro retriverių kalyte Kia, pasakojo apie Kaniterapijos asociacijos veiklas.

klll

Kovo 23 d. Jurbarko švietimo centre vyko konferencija „Inovatyvūs ir efektyvūs darbo būdai ir metodai ugdant specialiųjų ugdymosi poreikių turinčius vaikus“, kurioje pranešimą „Kaniterapija – kaip ji gali pagelbėti vaikams ir su jais dirbantiems specialistams“ skaitė V.Pakalniškienė.

Kaniterapijos asociacijos nariai džiaugiasi, kad kaniterapija, kaip inovatyviu, į gydymo ir ugdymo procesus integruojamu metodu, vis labiau domisi atitinkamos įstaigos Lietuvoje, kaniterapija sulaukia vis didesnio visuomenės palankumo, žiniasklaidos dėmesio.

Laura Kirvelytė – Vasiliauskė

A.Mažūno (Delfinų terapijos centras) ir A.Staskevičienės nuotr.

2015 m. rugpjūčio mėn. vykusių kursų programa