Lenkijos kaniterapeutai plečia savo veiklą

Prieš penkerius metus pradėję domėtis terapinėmis šunų savybėmis, sulaukėme geranoriškos paramos iš kolegų Lenkijoje. Šioje šalyje jau bandoma terapija su alpakomis, ežiukais ir kitais naminiais gyvūnais.
Lenkijoje kaniterapijos paslaugos jau įteisintos ir pripažįstamos oficialiai, terapinė veikla su gyvūnais visuomenės yra labai vertinama.

Susisiekėme su Lenkijos kaniterapijos asociacija (Polskie towarzystwo kynoterapeutyczne, PTK). Įgyti pirminių kaniterapijos žinių ir mums padėti geranoriškai sutiko viena šios organizacijos steigėjų, buvusi PTK prezidentė Hanna Wojciechowska.

H.Wojciechowska yra Bydgoszcz Kazimiero Didžiojo universiteto profesorė, zoopsichologė, kaniterapeutė, patyrusi šunų elgsenos specialistė, trenerė.

Ji skaito paskaitas gyvūnų etologijos, kinologijos, kaniterapijos temomis, organizuoja ir veda seminarus, yra „Adeptus.Szkola“ savininkė.

Šiuo metu daug laiko ji skiria dėstymui aukštojoje mokykloje. Vadovauja studentų darbams kinologijos bei kaniterapijos temomis, tačiau visada randa laiko su savo šunimis (Labradoro retrivere ir karaliaus Karolio spaniele) dirbti terapinį darbą.

H.WojciechowsH.-Wojciechovska su alpakaka jau domisi ir nauja sritimi – vis daugiau laiko skiria terapijai su kitais gyvūnais (nuotr. – H. Wojciechowska su alpaka).

Žinoma, ir toliau jos favoritais išlieka šunys.

„Didžiausia vertybė – ne išdresuotas, o natūralus, džiugus šuns elgesys, vidinis šuns noras pasielgti taip, kaip nori šeimininkas. Elgdamasis natūraliai šuo yra laimingas ir jaučia stiprų vidinį ryšį su savo mylimu žmogumi“, – linkėdama Lietuvos šunų mylėtojams sėkmės, sako H.Wojciechowska.

http://www.adeptus.szkola.pl/