Šunys padeda įveikti psichologines traumas: amerikiečių patirtis

JAV jau ne pirmi metai įgyvendinamos įvairios programos, kurios padeda psichologines traumas patyrusiems kariams sugrįžti į visavertį gyvenimą.
Šioje šalyje atlikta nemažai mokslinių tyrimų, patvirtinančių, kad potrauminis stresas lengviau įveikiamas žmogui lankant terapinius užsiėmimus su šunimis arba turint specialiai paruoštą šunį.

Sunkių išgyvenimų patyrusiems kariams kartu su savo šunimis yra daug lengviau pasirodyti viešumoje ir, kas labai svarbu, užmegzti kontaktą su kitais žmonėmis (kas jau kas, o šunų mylėtojai paplepėti mėgsta).

Šunų meilė ir nuoširdumas psichologinių traumų patyrusius karius veikia raminamai, padeda pamiršti vienatvę ir skirti dėmesį šalia esančiam keturkojui draugui. Jau nekalbant apie tai, kad kasdienis buvimas gryname ore, judėjimas, sportas ar žaidimai su gyvūnu, nuolatinis bendravimas su šunimi yra neįkainojama terapija ne tik sielai, bet ir kūnui.Mazas suo

Daug įdomaus ir vertingo apie JAV organizacijos „Puppies Behind Bars“ projektus (anglų kalba): http://www.puppiesbehindbars.com/