Šunys edukacijai ir terapijai: renkama nauja grupė Vilniuje

Kaniterapijos asociacija kartu su Lietuvos kinologų draugijos dresuotoja, ilgametę patirtį sukaupusia šunų veisėja, kinologe Ieva Kuzminienė siūlo besidomintiems edukacija bei terapija su šunimis nuo šio rudens lankyti specialias treniruotes.

i. k.
Tai mokamos treniruotės šunims ir jų vedliams, kurie ateityje norės laikyti terapinio šuns egzaminą.

Tinkamas šuns pasirinkimas, ankstyvoji ir kasdienė šuniuko socializacija, mokymas ir teisės dalyvauti edukaciniuose bei kituose, su kaniterapija susijusiuose, užsiėmimuose, įgijimas – daug žinių bei patirties reikalaujantis procesas. Būtent todėl reikia patyrusio šunų elgsenos specialisto, kaniterapijos mokymuose bei egzaminuose dalyvavusio asmens pagalbos.

Ruošiant šunis bus dirbama pagal specialią programą, kurią adaptavo Kaniterapijos asociacija, Lenkijos kaniterapeutų sąjunga bei Lietuvos kinologų draugija. Pagal šią programą pabaigę mokymus šunys maždaug po 3 mėn. galės pabandyti laikyti terapinio šuns egzaminą.

Kokius šunis galima registruoti į mokymus?

Šunys turi būti ne jaunesni kaip 1 metų, paženklinti integriniu grandynu, sveiki. Ramiai reaguoti į žmones, gyvūnus, įvairius dirgiklius, mokėti bent keletą pagrindinių paklusnumo komandų. Planuojama, kad grupėje mokysis ne daugiau kaip 8 šunys (vienas vedlys gali treniruoti tik vieną šunį).

Prieš prasidedant mokymams kinologė I.Kuzminienė atsakys į jūsų klausimus, galbūt organizuos pirminį šuniukų testą.

Jeigu susidarytų jaunesnių nei 1 metų šuniukų grupė, trenerė ieškos galimybių mokyti ir juos.

Registruojama e.paštu naitas@list.ru iki rugsėjo 25 dienos.

E. laiške nurodykite savo vardą, pavardę, šuns duomenis (veislė, vardas, amžius, lytis), mob. telefono numerį, pasitikslinkite dėl apmokėjimo.

Treniruotės prasidės nuo 2016 m. spalio mėn. (išsami informacija bus pranešta individualiai).
Informacija mobiliuoju telefonu +370 685 425 14.

Taip pat primename, kad tokia pati grupė dar renkama Kaune (treneriai Erna ir Algis Valčiukai, „Nasrai“), registruojama ir informacija teikiama e.paštu info@nasrai.com, mob. + 370 687 88 450.

Pastaba: Terapinio šuns egzaminą pagal KA standartus vykdo atitinkamą kvalifikaciją turintys specialistai.

ŠUNŲ EGZAMINO nuostatai.

I.Kuzminienės asmeninio arch. nuotr.