Dalyvaus terapinių šunų trenerės M. L. Asp mokymuose

Estijos kaniterapijos asociacijai pakvietus, spalio 28-30 d. Kaniterapijos asociacijos narės Daiva Kvedarienė ir Rūta Šukytė su savo terapiniais šunimis dalyvaus teoriniuose ir praktiniuose mokymuose, kuriuos ves terapinių šunų trenerė, šunų elgsenos specialistė iš Norvegijos Mari-Louise Asp.

grotas

Spalio 28 d. M.- L. Asp Taline ves seminarą „Ko tikėtis iš terapinio šuns ir kaip jį ruošti šiai veiklai?“. Seminaro metu klausytojai bus supažindinti su vieninga terapinių šunų ruošimo sistema Norvegijoje ir Europoje.

M.- L. Asp yra Norvegijos antrozoologijos centro (The Norvegian Centre of Anthrozoology, AZS) atstovė, projekto „European standarts therapy Dog training“ dalyvė.

Šeštadienį, spalio 29-ąją, mokymų dalyviai keliaus į Tartu, kur vyks būsimųjų terapinių šunų egzaminas bei šio egzamino aptarimas (bus analizuojamas vertinimo procesas).

Tartu mieste jie taip pat turės galimybę apsilankyti privačioje odontologijos klinikoje, kur „dirba“ terapiniai šunys.

Spalio 30 d., sekmadienį, Taline terapinės veiklos su šunimis lietuviškąją patirtį pristatys Kaniterapijos asociacijos viceprezidentė Daiva Kvedarienė.

 

priemones

Ji ne tik pristatys mūsų taikomą šunų testavimo sistemą, bet, kolegų prašymu, ir originalias metodines priemones, kurias su kitais kaniterapeutais naudoja terapiniuose bei edukaciniuose užsiėmimuose su šunimis. Pastaruoju metu daug įdomių, vertingų priemonių sukūrė kaniterapeutė, psichologė Joana Grygutis – naujieji pavyzdžiai taip pat keliaus į Estiją „pasirodyti“ kolegoms.

„Džiaugiamės suteikta galimybe pasidalinti patirtimi, taip pat tikimės Estijos kolegų bei trenerės iš Norvegijos patarimų. Laukia naudinga diskusija ir dar viena galimybė įgyti naujų žinių“,– sakė D. Kvedarienė.

Informacija apie mokymus Estijoje:

https://www.facebook.com/teraapiakoerteyhing/?pnref=lhc

K.Granat nuotr.