„Mars“ įmonėje pristatyta kaniterapijos patirtis

Daugiau kaip prieš šimtmetį amerikiečių Marsų šeimos įkurta korporacija vadovaujasi atsakomybės, kokybės, bendradarbiavimo, efektyvumo ir savarankiškumo vertybėmis. Būtent todėl „Mars Lietuva“ remia bei inicijuoja nemažai socialinių projektų, vienas jų – parama SOS vaikų kaimui, suteikiant vaikams galimybes lankyti kaniterapijos užsiėmimus. Gruodžio 8 dieną apie kaniterapijos patirtį ir ateities planus kalbėtasi „Mars“ įmonėje Gargžduose…

marso-im-abu-sunys

Susitikime, kuris užtruko beveik tris valandas, dalyvavo „Mars Lietuva“ vadovė Aušra Žemaitienė, korporacinių reikalų vadovas Baltijos šalims Mindaugas Rupšys, kiti vadovai ir administracijos darbuotojai.

Į susitikimą Gargžduose atvyko Kaniterapijos asociacijos prezidentė  Vilmantė Pakalniškienė ir viceprezidentė Daiva Kvedarienė su terapiniais šunimis Vėtra bei Grotu.

marso-im

Kad įmonės atstovai daugiau sužinotų apie kaniterapiją, jos poveikį ir  vykdomus socialinius projektus, buvo parengta keletas pranešimų.

Pirmiausia V.Pakalniškienė pristatė Kaniterapijos asociaciją, pateikė mokslinių kaniterapijos poveikio įrodymų, po to D.Kvedarienė apžvelgė edukacinių bei terapinių užsiėmimų patirtį.

Viso susitikimo metu dalyviai turėjo galimybę betarpiškai bendrauti su terapiniais šunimis, susipažinti su metodinėmis užsiėmimų priemonėmis.

marso-imoneje

„Kiekvienas kaniterapijos užsiėmimas turi savo tikslą, todėl kaskart sudaromas išsamus užsiėmimo planas, parenkamos arba sukuriamos naujos priemonės. Atsivežėme tik nedidelę dalį to, ką esame sukūrę ir išbandę, – pasakojo D.Kvedarienė. – Daugiau kaip per trejus metus išaugo ne tik terapinių užsiėmimų SOS vaikų kaime kiekis – nuo 1 savaitinio užsiėmimo iki 18 (!) užsiėmimų per savaitę. Smarkiai išaugo ir individualių, ir grupinių užsiėmimų kokybė. Taigi pasitvirtino sena tiesa – kad galėtum kurti, pirmiausia turi įgyti patirties“.

mars-ir-grotas

D.Kvedarienė atkreipė dėmesį, kad SOS vaikų kaimo projekte dalyvauja tik specialius mokymus baigę šunų vedliai (kaniterapeutai arba kaniterapijos asistentai) ir net šeši terapiniai šunys , išlaikę specialius egzaminus.

Užsiėmimus vedantiems specialistams labiausiai rūpi socialinė vaikų integracija, noro mokytis, pasaulio pažinimo skatinimas, vaikų nerimo, baimių, įtampos mažinimas. Taip pat stiprinama vaikų savivertė, vaikai mokomi bendradarbiauti, būti bendruomeniški, pratinami dalintis savo nuomone ir išgyvenimais.

marsas-1

Kaniterapijos asociacijos prezidentė, psichologijos doc. dr. Vilmantė Pakalniškienė susitikimo dalyviams pristatė Kaniterapijos asociacijos viziją ir veiklą, kalbėjo apie projektą „Skaitymas su šunimi“, kaniterapijos veiklos bei kaniterapijos tyrimų pasaulines tendencijas.
mars-visa-komanda
Gargžduose įsikūrusi įmonė, kurios gamybos cechuose, pasibaigus susitikimui, lankėsi V.Pakalniškienė ir D.Kvedarienė, yra viena didžiausių „Mars“ korporacijos gamyklų Europoje. Taip pat tai viena didžiausių darbdavių Klaipėdos rajone.

„Mars Lietuva“ nuotr.