Kaniterapijos 2016-ieji…

Metams baigiantis gera prisiminti nuveiktus darbus. Ką per 2016-uosius nuveikė Kaniterapijos asociacija?

visi-sunys

Siekėme kaniterapijos žinių

Kovo mėnesį tie, kas 2015 metais dalyvavo 98 trukmės kaniterapijos mokymuose ir atliko 30 val. privalomąją kaniterapijos praktiką, Lenkijoje laikė egzaminus ir 12 žmonių gavo kaniterapeutų kvalifikacijos sertifikatus.
Sausio mėn. surengėme šunų elgsenos specialistės iš Ispanijos Wendelos Bicker – Caarten seminarą „Tellington Ttouch metodika: teorija ir praktika“.
Liepos mėnesį organizavome 22 val. trukmės kaniterapijos asistentų kursus. Taip pat įvyko 2 dienų kaniterapeutų tobulinimosi kursai.
Vasarą dalyvavome prof. R.Coppinger (JAV) paskaitoje Varšuvoje.
Rugpjūčio pabaigoje vykome į savaitės trukmės tarptautinę kaniterapijos stovyklą Lenkijoje – mokėsi šunys ir žmonės. Daugiausia dėmesio stovykloje buvo skirta sensorinės integracijos studijoms bei praktikai.
Kartu su savo vedliais terapiniai šunys mokėsi visus metus, laikė egzaminus ir nuolat tobulėjo.

lokis-su-sos

Dalyvavome konferencijose – skaitėme pranešimus

Startavome anksti pavasarį – buvo pristatyti du pranešimai apie kaniterapiją. Vienas jų parodoje „Sveikata 2016“ Klaipėdoje (šioje parodoje turėjome atskirą stendą, dvi dienas lankytojus supažindinome su savo veikla), kitas – Delfinų terapijos centre, minint Pasaulinę Dauno sindromo dieną. Liepos viduryje Paryžiuje vykusioje tarptautinėje IAHAIO konferencijoje buvo pristatyta ir mūsų Kaniterapijos asociacija. Lapkričio mėn. gyvūnų asistuojamosios terapijos konferencijoje Kurtuvėnuose (Šiaulių r.) buvo perskaitytas pranešimas ir supažindinta su dviem mūsų atliktais tyrimais. Taip pat buvo skaityti pranešimai Vilniaus universitete, Vilniaus savivaldybėje, Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, Jurbarko specialiųjų poreikių vaikų ugdymo specialistams ir kitur.

Kūrėme terapinių ir edukacinių užsiėmimų metodikas bei priemones

Terapiniams ir edukaciniams užsiėmimams sukurta originali sensorinės integracijos knyga ir daug kitokių metodinių priemonių. Planuojama šias priemones sisteminti, parengti užsiėmimų aprašus.

reja-su-da

„Paleidome“ į gyvenimą naują projektą

Išklausėme specialų kursą (vedė Estijos kaniterapeutų sąjungos vadovė Maarja Tali) ir Trakų viešosios bibliotekos Vaikų lit. skyriuje pradėjome naują tęstinį projektą „Skaitymas su šunimi“. Projektu domisi ir kitos bibliotekos, tačiau kol kas trūksta paruoštų, egzaminus išlaikiusių šunų.

tr-vaikai

Dalijomės patirtimi su kolegomis

Tarptautiniame Estijos, Norvegijos ir Lietuvos kaniterapeutų susitikime Taline buvo pristatyta mūsų edukacinių bei terapinių užsiėmimų patirtis, supažindinta su naudojamomis priemonėmis, diskutuota apie šunų egzaminavimo principus.

Apie savo patirtį nuolat informavome tinklapyje www.kaniterapija.eu ir socialinėje paskyroje.

SEMIN TALINE

Buvome matomi…

Įmonės „Mars Lietuva“ pakviesti rugsėjo pabaigoje kartu su terapiniais šunimis dalyvavome gyvūnų globos šventėje Gargžduose.
Lapkričio mėn. su šunimis svečiavomės „Mars“ įmonėje Gargžduose, su kaniterapija supažindinome administraciją ir kt. darbuotojus.

Kaniterapijos asociacijos prezidentė V.Pakalniškienė yra įtraukta į SAM Alternatyviųjų terapijų darbo grupę, kartu su kitais atstovais ji dalyvavo posėdžiuose, teikė pasiūlymus pagalbinių ir alternatyviųjų terapijų teisiniam reglamentavimui.

mars-ir-lektores

…ir laukiami

Tęstiniai individualūs ir grupiniai užsiėmimai visus metus vyko Vilniaus „Vilties“ specialiojoje mokykloje – daugiafunkciniame centre, Vilniaus SOS vaikų kaime ir SOS kaimo Dienos centre.

Keletą mėnesių arba trumpiau vyko susitikimai su terapiniais šunimis LŽSN Dienos centre, Lietuvių vaikų namuose, Vilniaus vaikų socializacijos centre, Senjorų dienos centre „Atgaiva“, BĮ Valakampių socialinių paslaugų namuose.

Atmintyje išliks susitikimas Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje – pataisos namuose bei kitose įstaigose, kur buvome ir esame labai laukiami…

Kiekvieną savaitę vien Vilniaus SOS vaikų kaime pagal iš anksto suderintą grafiką vyko 18 (!) individualių arba mažoms vaikų grupelėms skirtų edukacinių bei terapinių užsiėmimų su šunimis.

Laukiame entuziastų, kurie ruoštų savo šunis ir norėtų gilintis į kaniterapiją. Taip pat kviečiame savanorius. Prisidėkite prie mūsų – visi kartu nuveiksime dar daugiau!

Kaniterapijos asociacija dėkoja visiems, dalyvaujantiems šioje veikloje, ir linki visiems prasmingų 2017 metų!

sos-pagrindas

R. Adžgausko, E.Gabrytės ir KA nuotraukos