Susitikimas su terapiniais šunimis „Saulės gojuje“

„Ateities mokykla šiandien, – taip Vilniaus priemiestyje įsikūrusią privačią mokyklą – darželį „Saulės gojus“ pristato jos steigėjai ir darbuotojai. – Sukūrėme mokyklą, vertą mūsų vaikų. Mokyklą, kurioje vaikai nepatiria įtampos ir gali mokytis savo tempu bei pagal savo galimybes. Mokyklą, kurioje jie „atrakina“ savo stiprybes ir talentus. Mokyklą, kurioje nyksta riba tarp mokslo ir gyvenimo, kuri, būdama vaikų realybės dalis, padeda jiems tą realybę suprasti…“

saules-gojus-visi
Šios mokyklos pedagogai yra atviri naujoms, vaikams patrauklioms ugdymo formoms. Čia nėra greižto pamokų tvarkaraščio, ausies nerėžia šaižus skambutis.

„Jauki, šilta mokyklos aplinka. Nieko įmantraus, bet yra viskas, kas sukuria jaukų, draugišką pasaulį“, – apie viešnagę „Saulės gojuje“ pasakojo Daiva Kvedarienė.

Mokinių žiemos atostogų metu, sausio 5-ąją, pedagogų kolektyvas pasikvietė į svečius Kaniterapijos asociacijos atstovus, kad iš arčiau susipažintų su kaniterapija ir terapiniais šunimis.

Daiva Kvedarienė ir Ingrida Stasytienė parengė mokytojams dvi prezentacijas, atsivežė terapinių šunų – niūfaundlendą Lokį ir auksaspalvę retriverę Rėją.

Ingrida supažindino su kaniterapijos taikymo sritimis ir poveikiu. Papasakojo apie Kaniterapijos asociaciją, jos vykdomus projektus ir perspektyvas. Jos augintinis, „kolega“ Lokis sulaukė ypač daug dėmesio.

img_20170105_115530
Daiva daugiausia kalbėjo apie terapinius šunis: kokie šunys atrenkami šiai veiklai, kaip ruošiami, kokius egzaminus laiko, kaip įtraukiami į kaniterapijos bei edukacijos užsiėmimus, kaip rūpinamasi terapinių šunų gerove.

„Negi su šunimi galima mokyti matematikos?“ – stebėjosi mokytojos ir netrukus pačios tapo vaikais, pabandė sudėti skaičius: mėtė kauliuką, skaičiavo pėdutes, mokėsi prie jų pridėti dar daugiau pėdučių. Koks atsakymas, tiek gavo skanėstų ir galėjo juos duoti Rėjai. Skanėstų kiekį „nurodė“ teisingas aritmetikos uždavinio atsakymas.

Jeigu dalyvauti „mokytojos“ Rėjos pamokoje buvo smagu mokytojams, neverta net svarstyti, koks būna vaikų užsidegimas mokytis arba ką nors kurti kartu su protingu, draugišku šunimi.

s-gojus
Mokytojų pagyrų sulaukė ir atsivežtos metodinės priemonės ir, kaip pastaruoju metu dažnai atsitinka, Kaniterapijos asociacijos narės Joanos rankomis sukurta sensorinės integracijos knyga.

Knyga, dvelkianti tokia pat meile ir rūpesčiu mažajam žmogui, kokia yra „saulegojiečių“ mokykla.

Mariaus Klusevičiaus nuotr.