„Kai į pamoką ateina šuo, su vaikais užsimezga artimas ryšys“, – sako I.Stasytienė.

„Šį užsiėmimą galima vadinti įvairiai ir nė vienu atveju nesuklysite, – po gegužės 10-ąją Vilniaus „Genio“ progimnazijos pirmokų ir antrokų užsiėmimų su šunimi sakė vaikų psichologė, kaniterapeutė Ingrida Stasytienė. – Pirmiausia tai buvo integruota pasaulio pažinimo pamoka. Be to, tai buvo gražaus, atsakingo elgesio su gyvūnais pamoka. Taip pat  tai buvo galimybė išbandyti naujovę – mokytis, pamokoje dalyvaujant gyvūnui augintiniui. Tai buvo galimybė laisvai reikšti savo emocijas, dalyvauti neįprastoje veikloje“.

Lokis delniukas
Be visko, ką išgirdo ir patyrė, vaikams didžiausią įspūdį, žinoma, paliko didžiulis juodas šuo – keturkojis „mokytojas“, draugiškas ir švelnus Lokis.

„Užsiėmimai kiekvienai klasei vyko atskirai. Pirmiausia vaikus supažindinau su Lokiu. Išsiaiškinę, kad tai niūfaundlendas, visi kartu „dairėmės“ po pasaulį ir žemėlapyje ieškojom, kur galėtų būti Niūfaundlendo sala, – pasakojo Ingrida. – Kalbėjomės, koks toje saloje galėtų būti klimatas, kaip atrodo gamta, kokie gyvūnai ten gyvena. Papasakojau vaikams legendą apie niūfaundlendų kilmę – kaip atšiauriame pelkių ir ežerų krašte šie šunys gelbėtojai tapo geriausiais žmonių draugais ir pagalbininkais“.

Psichologės Ingridos tvirtinimu, kai į pamoką ateina šuo, su vaikais daug greičiau užsimezga artimas, nuoširdus ryšys.

Lokis portr

Nieko nuostabaus – gyvūnas nebyliai atlieka parengiamąjį darbą, o kaniterapeutui reikia pasinaudoti tuo „tiltu“, kurį nutiesia terapinis šuo: „Susitikime ar edukaciniame užsiėmime su terapiniu šunimi vaikai greit atsipalaiduoja, bet jie turi patirti kur kas daugiau, nei paglostyti gyvūną ar pavaišinti jį skanėstais. Todėl iš mokytojų visada susižinome apie vaikų edukacinius bei kitus poreikius, raidos ypatumus, amžių ir pagal tai suplanuojame aiškios tematikos, aiškios struktūros užsiėmimą“.

lokis su klase

Užsiėmimui artėjant į pabaigą, vaikai gavo individualias užduotis su Lokio letenos atspaudu popieriaus lape. Tuo metu Lokis, kaip tikras „mokytojas“, lėtai pėdino tarp suolų, stebėdamas, kaip vaikams sekasi atlikti užduotis, ar jie viską teisingai suprato.

Ant šuns letenos vaikai turėjo uždėti savo delniuką, apibrėžti penkis pirštus ir ant kiekvieno piršto užrašyti, kokius jausmus sukėlė Lokis, arba, kokį įspūdį paliko pamoka su šunimi. Vaikų atsakymų nuoširdumu suabejoti neįmanoma.

lokis pirstukai