Turiu šunį: noriu ruošti terapinei veiklai

Susitikimai su šunimi, skaitymas su šunimi, vaikų ugdymas, žmonių emocinės ir fizinės sveikatos stiprinimas, terapinė mankšta su šunimi – jūsų šuo gali dalyvauti naudingoje, įdomioje veikloje, o jūs galite atrasti naują pašaukimą, įgyti naujų žinių, įsitraukti į visuomenei naudingą veiklą.

KIA

Galbūt jūsų šuo iš pradžių išlaikys tik dalį egzamino ir įgis teisę dalyvauti susitikimuose, galbūt jis bus tinkamas – tokie šunys ypač laukiami – dalyvauti projekte „Skaitymas su šunimi“.

Kai šuo ir jūs įgysite daugiau patirties, dalyvaudami susitikimuose arba skaitymo projekte, kai padedami dresuotojo pasirengsite egzaminui ir sėkmingai jį išlaikysite, galėsite dar daugiau padėti tiems, kam labiausiai to reikia.

Pagal Kaniterapijos asociacijos standartus edukacinėje bei terapinėje veikloje dalyvaujantys šunys turi išlaikyti specialų egzaminą, todėl prieš egzaminą jie lanko dresūros, socializacijos užsiėmimus. Egzamino reikia ne tik dėl būsimos jūsų veiklos efektyvumo ar kokybės, bet ir dėl žmonių saugumo, šuns gerovės.

Kas padeda ruošti šunis?

Jeigu esate vilniečiai, galite kreiptis į ilgametę patirtį sukaupusią šunų dresuotoją Ievą Kuzminienę (e.paštas naitas@list.ru, mob. +370 685 425 14) arba Ingą Badaraitę: https://www.facebook.com/pg/sunuuniversitetas/about/?ref=page_internal.

kia1

Jeigu gyvenate Kaune, dėl savo augintinio paruošimo galite kreiptis į Šunų dresūros ir sporto centrą „Nasrai“ – patyrę dresuotojai, šunų elgsenos specialistai Erna ir Algis Valčiukai (e.paštas info@nasrai.com, mob. + 370 687 88 450) yra baigę  kaniterapijos asistentų kursus, yra ilgamečiai Agility, Obedience specialistai.

Kodėl tokių dresuotojų nėra kiekvienoje  dresūros aikštelėje?

Šunis terapinei veiklai ir egzaminui ruošiantys dresuotojai bei šunų elgsenos specialistai turi būti išklausę bent minimalų kaniterapijos kursą, turi išmanyti šios veiklos specifiką, šuniui keliamus reikalavimus. Terapiniam šuniui nepakanka mokėti vykdyti bendrojo paklusnumo komandas, būti draugiškam, lengvai valdomam – tai tik nedidelė dalis to, kas būdinga terapiniam šuniui.

Daug atsakymų apie terapiniam šuniui keliamus reikalavimus rasite čia.

Prisijunkite prie kaniterapijos komandos – laukiame ir esame pasirengę atsakyti į visus jūsų klausimus e.paštu info@kaniterapija.eu.

Vėtrės Antanavičiūtės nuotraukos – iš vasaros stovyklos  „Lietaus vaikai 2017“.