Dalyvausime pedagogų konferencijoje Panevėžyje

Kaniterapijos asociacijos atstovai pakviesti skaityti pranešimą bei pristatyti kaniterapijos galimybes respublikinėje pedagogų konferencijoje Panevėžyje.

PANEVEZYS

Spalio 17 dieną į Panevėžyje vyksiančią respublikinę mokslinę-praktinę konferenciją „Vaikas pokyčių kelyje. Augame kartu“ rinksis mokytojai, ugdantys ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikus.

Vaikų mokymas kartu su specialiai šiai veiklai paruoštais šunimis, dalyvaujant kaniterapijos ir vaikų ugdymo specialistams, didina vaikų motyvaciją mokytis, spartina kalbos raidą, gerina motorikos įgūdžius, mažina nerimą, stiprina pasitikėjimą savimi ir aplinka, ugdo bendruomeniškumą.

Apie tai respublikinės konferencijos dalyviams kalbės ir praktiniais pavyzdžiais parodys psichologė, kaniterapeutė Joana Grygutis ir specialioji pedagogė, logopedė, kaniterapeutė Inesa Ežerskytė-Purenok. Taip pat dalyvaus terapinis šuo – Labradoro retriverė Kia.

Kad mokytojų susidomėjimas netradicinėmis švietimo formomis išties yra nemažas, rodo ir šį rudenį Vilniaus universiteto Pedagogikos centre vyksiantys kursai „Gyvūnas (šuo) edukaciniame procese“. Registracija į kursus tęsiasi.

http://www.pedagogika.vu.lt/naujienos/renginiai/99-testiniai-mokytoju-kvalifikacijos-tobulinimo-kursai-gyvunas-suo-edukaciniame-procese

KONFERENCIJOS Panevėžyje programa