Varšuvoje – tarptautinė gyvūnų treniravimo konferencija

2017 m. lapkričio 18-19 d. Varšuvoje vyksiančios tarptautinės konferencijos „Gyvūnų treniravimo metodai“ tikslas – supažindinti specialistus su universaliais, įvairioms gyvūnų rūšims tinkančiais, dresūros metodais ir naujovėmis.

logo

Gyvūnų dresavimas vis dar yra lydimas įvairių mitų, kylančių iš gyvūno prigimties, instinktų, elgsenos priežasčių nesupratimo. Todėl labai svarbu šiuos mitus paneigti ir supažindinti specialistus su pagrindinėmis technikomis bei metodais – pristatyti universalias mokymo galimybes, kurios tiktų daugeliui gyvūnų rūšių.

Ši konferencija yra skiriama gyvūnų elgsenos mokslininkams, etologams ir, svarbiausia, tiems, kurie susiję su dresūra plačiąja šio žodžio prasme – dresuotojams, zoopsichologams, gyvūnų elgesio korekcijos, veterinarijos specialistams.

Konferencijos klausytojai bus supažindinti ne tik su praktiniais gyvūnų dresūros metodais, bet ir su naujausiais gyvūnų elgesio bei dresūros tyrimais.

Bus kalbama šunų pasirinkimo terapijai tema, klausytojai sužinos, kaip šunys dresuojami užuosti ligas.

Pranešimus skaitys Suzanne Clothier (JAV), Julia Robertson (Didžioji Britanija), Chirag Patel (Didžioji Britanija); savo patirtimi taip pat dalinsis Lenkijos specialistai.

Suzanne Clothier pristatys IF/THEN (Jeigu/Tada) metodiką, kuri gali būti taikoma įvairiais dresūros atvejais, nepaisant, ko siekiama. Ar paprasčiausiai maloniai bendraujant su gyvūnu, ar pasitelkiant gyvūną kažkokiems svarbesniems tikslams. Ši metodika apima visapusišką šuns pažinimą ir supratimą. IF/THEN  pasitelkia daug pagalbinių priemonių, schemų, kurios padeda dresuotojams perprasti šunį, įsigilinti į jo elgseną ir pagal tai parinkti gyvūnui individualų mokymo būdą.

Julia Robertson iš Didžiosios Britanijos savo paskaitoje dalinsis patirtimi, kaip nustatyti dresuojamo šuns problemas, supažindins su gyvūnų masažo technika, fiziniais pratimais, kurie saugo šunį nuo traumų, padeda išlaikyti gerą fizinę formą.

Taip pat iš Didžiosios Britanijos į konferenciją atvykstantis gyvūnų elgsenos specialistas Chirag Patel savo paskaitoje žada viską apversti aukštyn kojomis: paprastai žmonės moko gyvūnus, o jis pasakos, kiek ir kaip mes, žmonės, galime išmokti iš gyvūnų!

Informacija apie konferenciją ir registracija: http://atm2017.eu/en