„Saulėtas šuo“: maskviečių kaniterapijos projektas

Kaniterapija, kaip papildoma sveikatinimo priemonė, Rusijoje kol kas neįteisinta. Tačiau, nepaisydami sunkumų, kaniterapijos entuziastai ruošia šunis, konsultuojasi su medikais bei kitais specialistais ir taiko šį pasaulyje pripažintą sveikatinimo būdą.

sauletas suo ru

Nemažais pasiekimais ir gerąja patirtimi gali pasigirti Maskvoje veikiantis Mokomasis kinologijos centras „Šunys – neįgaliųjų pagalbininkai“ («Собаки-помощники инвалидов»).

Šis centras savo veiklą vysto dviem kryptimis: ruošia šunis – neregių vedlius ir vykdo įvairius kaniterapijos projektus, veda seminarus, praktinius mokymus.

Sėkmingiausias – kaniterapijos projektas „Saulėtas šuo“ («Солнечный пес»), jo iniciatorė ir vadovė yra Tatjana Liubimova.

Projektas startavo 2003 metais, kai buvo paruoštas ir sėkmingai išlaikė egzaminą pirmasis terapinis šuo.

Šiuo metu projekte dalyvauja 4 savanoriai su Labradoro ir auksaspalviais retriveriais, iš viso darbuojasi 6 terapiniai šunys.

Dirbama vietoje ir išvykstant į reabilitacijos centrus, stovyklas, specialiuosius internatus.

Terapijos su šunimis paslaugos yra nemokamos, jos teikiamos dalyvaujant psichologams, socialiniams pedagogams ir kt. specialistams, kurie iš anksto parengia, koordinuoja sveikatinimo programas.

Terapija su šunimis daugiausia taikoma 1,5-20 metų pacientams.
Įdomu tai, kad «Солнечный пес» projekte terapija su šunimis taikoma ne tik raidos bei kt. sutrikimų turintiems vaikams, bet ir jų tėveliams bei globėjams – auginant tokius vaikus sveikatinimo paslaugų išties reikia visai šeimai.

http://www.guidedogs.ru/podgotovka-sobak-terapevtov_russian