Kaniterapijos užsiėmimas Birštono bibliotekoje pakerėjo visus

Rugsėjo 24 d. į Birštono viešąją biblioteką negalią ar raidos sutrikimų turinčius birštoniečius pakvietė netradicinis renginys – jauki, be galo jautri ir šilta kaniterapijos popietė.

birst ir Kia
Išskirtinį, daug malonių emocijų dovanojusį užsiėmimą vedė Kaniterapijos asociacijos narė, psichologė, kaniterapeutė Joana Grygutis ir kaniterapeutė Veslava Citovič-Rul kartu su nepaprastai miela Labradoro retrivere Kia.
Kaniterapija, paprasčiau dar vadinama šunų terapija, pasak entuziastų, tinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems, taip pat ir garbingo amžiaus senjorams.
Tai profesionali, moksliškai pagrįsta terapija, kuomet, dalyvaujant specialiai apmokytiems šunims, žmogui padedama pasveikti, atsipalaiduoti, įkvepiama pažinti save, kitus ir supantį pasaulį.
birstonas

 

Ypatinga galia, kurią skleidžia terapinis šuo, įsitikino ir birštoniečiai. Vaišindami Kią šuniškais skanėstais, liesdami švelnų jos kailį, žvelgdami į gilias, atrodo, tiek daug pasakyti norinčias akis, visi nuoširdžiai mėgavosi šuns draugija, dėmesiu, džiaugėsi jo paklusnumu bei puikia dresūra. Dalyvius į veiklą aktyviau įtraukė, sudomino smagios užduotys, galimybė patiems duoti komandas, kurias Kia puikiai vykdė.

Šuo tikrai gali žmogui padėti keistis! Tai nenuginčijamai įrodė akimirka, kuomet prie užsiėmime dalyvavusio vyro, nuo vaikystės bijojusio šunų, atsargiai bei švelniai prisiglaudė Kia.

Su nerimu žvelgėme į juos, tačiau vos po kelių sekundžių, visų nuostabai, nusišypsojęs vyras tarė: „Dabar nebijau ir nebijosiu!“. Toji akimirka pakerėjo… Kaip ir kaniterapija. Kaip ir tos moterys, kurios atiduoda save, padėdamos kitiems.

birst bibl

Šis užsiėmimas – malonus atradimas tiek dalyvavusiems, tiek stebėjusiems. Dėkojame Kauno apskrities viešajai bibliotekai (KAVB) už bendradarbiavimą – galimybę juo pasidžiaugti, „pačiupinėti“ bei pasimėgauti.

Informacija ir nuotraukos: https://www.birstonas.mvb.lt/lt/naujienos/1125-negalia-turincius-birstoniecius-bibliotekoje-dziugino-suo