Terapiniai šunys buvo pakviesti į SOS vaikų kaimo iškilmes

Jaustis mylimam ir saugiam – to nori kiekvienas žmogus, o vaikai – labiausiai…Gegužės 23 d. SOS vaikų kaimai Lietuvoje / SOS Children’s Villages Lithuania bendruomenė, bičiuliai, svečiai ir terapiniai šunys rinkosi į iškilmes.

sos kaime

„Tik mama gali suteikti vaikui saugumo jausmą. Mama yra žmogus, kuris moko kantrybės ir moko mus laukti…“ ,– taip buvo sveikinama viena iš šventės kaltininkių – SOS mama Vilma Savickaitė.

Lietuvos SOS vaikų kaimų istorijoje pirmą kartą už 10 metų darbą vienai mamų buvo įteiktas SOS vaikų kaimų PADĖKOS ŽIEDAS. Per šiuos metus mama Vilma į savarankišką gyvenimą išleido 14  vaikų.

vaikai sventeje

Pasveikinti Vilmos Savickaitės ir visos bendruomenės atvyko tarptautinio SOS vaikų kaimų susivienijimo (134 šalys!) prezidentas iš Indijos Siddhartha Kaul.

„1949 metais Austrijos mieste Imste, kai dėl Antrojo pasaulinio karo daug vaikų neteko tėvų, artimųjų ir namų, Hermanas Gmaineris įkūrė pirmąjį SOS vaikų kaimą. Čia, kaip tikrose šeimose, pirmosios SOS mamos ėmė globoti vaikus. Šiandien tarptautinė SOS vaikų kaimų organizacija labai išsiplėtė ir padeda vaikams visame pasaulyje, o atgavus nepriklausomybę, 1991 metais įsikūrė ir Lietuvoje“, rašoma SOS vaikų kaimų svetainėje.

sos 6

Iškilmėse kartu su savo vedlėmis, vaikų psichologėmis Ingrida Stasytiene ir Joana Grygutis, dalyvavo terapiniai šunys – niūfaundlendas Lokis ir kavalieriaus karaliaus Karolio spanielis Lu.

Kiti terapiniai šunys, vengrų vižlų kalytė Vėtra (vedlė Vilmantė Pakalniškienė) ir lygiaplaukė retriverė Mona (Rasos Kardaitės – Vėlyvienės augintinė), taip pat čia lankosi nuolat – talkina psichologėms konsultuojant vaikus. Kaniterapijos asociacijos ir SOS vaikų kaimo draugystė tęsiasi jau ketvirtus metus, čia nuolat vyksta terapinės vaikų konsultacijos su šunimis (anksčiau nedidelėmis grupelėmis, šiuo metu tik individualios).

sos1

Priminsime, kad Kaniterapijos asociacijos nariai ir susitikimus, ir terapinius užsiėmimus, ir kitas veiklas organizuoja tik su specialius egzaminus išlaikiusiais šunimis – šunų registras skelbiamas viešai www.kaniterapija.eu. Užsiėmimus veda tik atitinkamą kvalifikaciją turintys specialistai.

sos

Šventėje SOS vaikų kaime Vilniuje vaikai džiaugėsi ir bendravo su terapiniais šunimis, kūrė puodelius su Nomeda Marčėnaite, ragavo „Grill London“ vaišių, šoko, klausėsi gyvos muzikos, dalyvavo sporto varžybose ir kitose pramogose.

Tuo pačiu buvo paminėtas ir 22-asis SOS vaikų kaimų Lietuvoje įkūrimo gimtadienis.

2019 05 23