Džiaugiamės Kaniterapijos asociacijos narių pasiekimais

Kaniterapijos asociacijos komanda sveikina KA prezidentę, Vilniaus universiteto Psichologijos instituto direktorę Vilmantę Pakalniškienę gavus Europsy sertifikatą!

Vilmante su Vetra

EuroPsy – tai europinis psichologų išsilavinimo ir profesinio mokymosi standartas, kurį nustato Europos psichologų asociacijų federacija (EFPA), jis yra suteikiamas psichologams, atitinkantiems tam tikrus išsilavinimo bei profesinius reikalavimus.

Nuo 2010 metų visoje Europoje diegiamas  psichologų kvalifikacijos standartas papildo nacionalinius standartus ir padeda nustatyti, ar psichologas gali būti laikomas kompetentingu praktikuoti tam tikroje srityje.

EuroPsy siekia užtikrinti klientams ir darbdaviams tam tikrą psichologų išsilavinimo, profesinių kompetencijų ir etiško elgesio lygį; palengvinti psichologų mobilumą ir psichologines paslaugas tarp šalių; suteikti psichologams galimybę įgyti tęstinį ir specializuotą išsilavinimą visoje Europoje.

Nepaisydama didelio užimtumo Vilniaus universitete, Vilmantė randa laiko su savo terapiniu šunimi teikti psichologo konsultacijas Verkių daugiafunkciame centre, Vilniaus SOS vaikų kaime, susitikti su Vilkpėdės ligoninės pacientais bei pristatyti kaniterapiją mokslinėse konferencijose, susitikimuose su vaikų ugdymo, reabilitacijos ar gydymo įstaigų atstovais.

http://www.europsy.lt/

Feel Photo nuotraukoje Vilmantė Pakalniškienė su savo terapiniu šunimi Vėtra.