Kurti namai be šunų, akli langai be vaikų

„Kurti namai be šunų, akli langai be vaikų“– ši patarlė sukosi SOS vaikų kaimo Laimės rate drauge su kitomis lietuviškomis patarlėmis…

 

Lokio draugyste

Rugpjūčio 24 dieną SOS vaikų kaimai, o su jais ir Kaniterapijos asociacija, kartu su dešimtimis visuomeninių  organizacijų, viešųjų įmonių, studentų susivienijimų,  įvairiausių klubų bei judėjimų dalyvavo ketvirtajame pilietinės visuomenės piknike Nemuno saloje Kaune.

Išgirsti skirtingas nuomones, diskutuoti ir dalyvauti taip pat kvietė 5 diskusijų erdvės: Mūsų valstybė, Išsilavinusi visuomenė, Rytojaus jaunimui, Lietuva pasaulyje, Visi mes ŽMONĖS.

Kas nenorėjo diskutuoti, rinkosi pramogų erdvę, kur dalyvavo loterijose, „keliavo“, išbandė savo jėgas įdomiose veiklose.

Kia su vaikais

Kaniterapijos asociacija kartu su SOS vaikų kaimu pasirinko bene didžiausią – visuomeninę erdvę. Ar į Laisvės pikniką atėjusiems žmonėms kaniterapija buvo naujovė? Tikrai ne. Visuomenė mumis pasitiki ir vertina mūsų veiklą.

Taigi, Laisvės piknike mes nenarstėme politinių aktualijų, bet drauge su SOS vaikų kaimo komanda atstovavome saugios, sveikos ir laimingos vaikystės, atskirties mažinimo bei panašioms socialinėms sritims.

SOS vaikų kaimo vaikus su savo terapiniais šunimis jau ne vienerius metus lanko Kaniterapijos asociacijos narės Vilmantė Pakalniškienė, Joana Grygutis, Ingrida Stasytienė ir Rasa Kardaitė – Vėlyvienė.

Piknike Nemuno saloje dalyvavo Ingridos Stasytienės augintinis niūfaundlendas Lokis ir Joanos Grygutis augintinė Labradoro retriverė Kia. Šunų padedami, vaikams ir šeimoms pravedėme edukacinį užsiėmimą „Pojūčiai“. Bendravome su besidominčiais kaniterapija. Supažindinome su kaniterapija.

Kia

„Dalyvavome su keturiais savo ir draugų vaikais nuo 2 iki 8 metų amžiaus. Nors tokio amžiaus vaikams būna sunku ilgiau išlaikyti dėmesį, per šį užsiėmimą jie visi buvo įsitraukę ir susidomėję, – stebėjosi kaunietė Justina Bačiulienė. – Vaikai sužinojo daug naujo apie šunis ir pakartojo tai, kas jiems žinoma: penki pojūčiai; maisto produktai, kuriuos sveika vartoti tiek vaikams, tiek augintiniams“.

Pašnekovė buvo sužavėta, kaip susitikimo herojai – terapiniai šunys Kia ir Lokis – išliko tokie ramūs šalia vaikų, o vaikai taip pat elgėsi ramiai, jautėsi saugūs ir nebijojo.

Lokis

„Šunų vedlės labai gražiai bendravo su vaikais (Joana ir Ingrida yra vaikų psichologės – Red.), mokėjo juos sudominti, pakviesti dalyvauti net ir nelabai drąsius, visai mažus vaikučius“, – po užsiėmimo kalbėjo Justina Bačiulienė, linkėdama džiuginti ir palaikyti žmones, kuriems labiausiai reikia mūsų visuomenės nuoširdaus dėmesio.

Kia su berniuku

Apie pagalbą žmogui, gerumą ir meilę „pasakojo“ ir virš Nemuno salos sklendžiantis unikalus Valdo Kančausko kūrinys – vėliavos formos aitvaras „Gėlės iš Angelų sodų“.

https://www.youtube.com/watch?v=q89hJjx0cq8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0azdNDlKtdZkn65S397YmExkv79YOAHOJIMowNoZpwwI4vXYe4Dwzqnec

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.