Kaniterapijos mokymai: sėkmingai įveiktas dar vienas etapas

Baigėsi dar vienas kaniterapijos mokymų etapas – apie 100 teorijos ir praktikos valandų. Dabar kursų klausytojai ruošiasi praktikai (30 praktikos valandų), o po to laikys kaniterapijos egzaminą.

kursai1
Dvi grupės – dešimt ir vienuolika klausytojų rugpjūčio 1-7 ir 15-21 d. lankė kaniterapijos kursus Vilniuje, juos organizavo Kaniterapijos asociacija kartu su LKD Mokymo centru.

Daug dėmesio skirta kaniterapijos teorijai, tačiau nebuvo nė dienos be pratybų su šunimis. Praktines užduotis atlikti padėjo trys terapiniai šuniukai iš Lenkijos bei kursų klausytojų augintiniai, kurie jau dirba arba yra ruošiami dirbti terapinį darbą.

Praktiniai užsiėmimai – labai vertinga kursų dalis, nes lektorės ne tik modeliavo terapijos arba edukacijos pratybas su šunimis, bet ir taisė mūsų daromas klaidas, aiškino, kas efektyvu ir kodėl.

Kaip buvo ir anksčiau, daug kalbėta apie pagarbą ir rūpinimąsi terapiniais šunimis. „Šunų gerovė – vienas didžiausių kaniterapijos prioritetų“, – nuolat pabrėžė lektorė Hanna Wojciechowska.

Paskaitų metu suteikta ne tik teorinių žinių, bet nuolat skatintas klausytojų kūrybingumas – be kūrybinės ugnelės užsiėmimai su šunimis praranda prasmę. Būti kūrybingiems – viena sunkiausių ką tik pasibaigusių kaniterapijos kursų užduočių…

Dauguma kursų klausytojų yra Kaniterapijos asociacijos nariai, vilniečiai, tik Loreta Jurkuvienė – iš Klaipėdos. Kai kuriuos klausytojus į mokymus komandiravo ir rėmė darbovietės. Tai rodo besikeičiantį įstaigų vadovų požiūrį – didėjantį pasitikėjimą mūsų veikla.

Paskaitas į lietuvių kalbą vertė Joana Grygutis, kartu su Labradoro retrivere ji vis labiau įsitraukia į Kaniterapijos asociacijos veiklą.

Mokymai baigėsi, tačiau mokymai tęsiasi! Rugsėjo pabaigoje gilinti kaniterapijos žinių į Lenkiją išvyksta Kaniterapijos asociacijos narės Wioleta Masiulianec (kineziterapeutė) ir Irina Venislovienė (šunų elgsenos specialistė).

Kursų klausytojų sąrašas.

Detali rugpjūčio mėn. vykusių kursų programa.