Dalyvavome Rusijos kaniterapeutų kongrese

„Kelią įveikia einantis“, – kaniterapeutų kongrese sakė Marija Maltseva, kaniterapijos vystymo iniciatorė, I.Pavlovo medicinos universiteto psichologijos ir pedagogikos katedros docentė. Jos suburtos komandos dėka trečią kartą Rusijoje suorganizuotas tarptautinis kaniterapijos kongresas.

Kongresas vyko vasario 27-28 d. Sankt Peterburge, valstybiniame akademiko Pavlovo medicinos universitete. Šis universitetas ir Rusijos reabilitologų sąjunga – pagrindiniai šios šalies kaniterapeutų partneriai, kėlė ne tik kongresui, bet nuolat kelia visai kaniterapeutų bendruomenei pagrindinį reikalavimą – grįsti savo veiklą moksliniais tyrimais. Ne tik atsakingai dirbti, bet taip pat atsakingai viešinti terapijos su šunimis rezultatus.

Kongreso dalyviai Peterburgo medicinos universiteteSunu testavimas Peterburge

Kongrese dalyvavo Rusijos federacijos kaniterapeutai bei su šia veikla susiję žmonės. Dalyvavo Latvijos ir Estijos kaniterapeutai, taip pat į kongresą atvyko Kaniterapijos asociacijos, nuo 2013 m. veikiančios Lietuvoje,  nariai – Irina Venislovienė, Vilmantė Pakalniškienė ir Aurelija Staskevičienė.

Klausantis pranešimų dvi kongreso dienos  prabėgo greitai ir naudingai. Trečią viešnagės Sankt Peterburge dieną stebėjome būsimų terapinių šunų testą (jis skiriasi nuo mūsų pasirinktojo lenkiško modelio). Dalyvavome šunų testo aptarime ir diskusijose, koks turi būti terapinis šuo, kaip šunys turi būti ruošiami terapinei veiklai.

Rusijos kaniterapeutai pasiūlė kurti bendrą Baltijos kaniterapeutų susivienijimą – dalytis tyrimų rezultatais, patirtimi. Kaniterapijos asociacijos atstovai pasirašė tokį ketinimų protokolą, laikas parodys, kaip viskas vystysis toliau.

Kongrese įgytos žinios labai vertingos, su jomis supažindinsime ir Kaniterapijos asociacijos narius. O idėją aktyviau keistis patirtimi ir veiklos rezultatais būtinai aptarsime su kolegomis iš Latvijos bei Estijos, kurie kovo 8 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“ dalyvaus mūsų iniciatyva rengiamoje trišalėje diskusijoje.

Kongreso programa.

A.Staskevičienė