Laimės valandos „Samsono viloje“

Gera žinia Belgijos gyventojams: nuo 2017 m. pradžios vienoje iš universitetinių Briuselio ligoninių (UZ Brussel) pacientams bus leidžiama susitikti, pabendrauti su savo augintiniais – šunimis ir katėmis.

website-purina-header

Tokie susitikimai vyks ne pacientų palatose, o specialiai įrengtose, tam pritaikytose „Samsono vilos“ patalpose… Patalpos įrengtos rėmėjų lėšomis.

Taip vadinasi ir pats projektas, ir vieta, kur žmonės praleis laiką su savo mylimais augintiniais.

Briuselio universitetinės ligoninės gydytojų nuomone, vyresniems ir ypač vienišiems žmonėms, kurie priversti ilgesnį laiką gulėti ligoninėje, augintinių vizitai bus tikra dvasios atgaiva. Tas pats pasakytina ir apie vaikus.

Manoma, kad naminiai gyvūnai augintiniai pagerins pacientų emocinę būklę, suteiks vilčių ir noro greičiau pasveikti, privers daugiau pajudėti, nors trumpam pamiršti ligą ir tuo pačiu „privers“ labiau laikytis gydytojų rekomendacijų.

Briuselio universitetinės ligoninės medikai nėra pionieriai šioje srityje – jie pasinaudojo Kanados, Ispanijos ir kt. šalių kolegų patirtimi.

Gyvūnų asistuojamoji terapija sulaukia vis daugiau visuomenės susidomėjimo ir palaikymo, dar maloniau, kai tokio palaikymo sulaukiama ir iš medicinos specialistų.

Post scriptum: Samsònas, Biblijos herojus, turėjęs antgamtinę fizinę jėgą ir drąsą.

http://www.rtbf.be/info/regions/detail_un-hopital-chiens-admis-pour-le-bonheur-des-patients?id=9349906
http://www.vriendvoorhetleven.be/VillaSamson_nl