Pradėjo kaniterapijos studijas Lenkijoje

Rugsėjo 26 dieną vilnietė Violeta Masiulianec ir kaunietė Irina Venislovienė pradėjo kaniterapijos studijas Lenkijoje. Jos siekia įgyti kaniterapeuto kvalifikaciją.

lenkija

Didžiąją kaniterapijos kurso dalį lenkų kalba skaito mums gerai pažįstama kaniterapeutė Hanna Wojciechowska. Paskaitos vyksta tik savaitgaliais Bydgosczcz mieste.

„Jau gavome pradinių žinių apie gyvūnų terapiją, kaniterapiją, terapinio šuns vaidmenį, įvairius metodus, reikiamus dokumentus bei kaniterapijos lygius“, – po pirmųjų paskaitų įspūdžiais dalijosi kineziterapeutė Violeta Masiulianec.

Jos teigimu, bendra mokymų atmosfera nuostabi: šypsenos, protingi šunys, geranoriška kolegų pagalba ir visuotinis noras atsakingai siekti kaniterapijos žinių.

Dalyvauti paskaitose ir praktiniuose užsiėmimuose Violetai nesunku, nes jos gimtoji kalba – lenkų, užtat Irinai tenka gilintis ne tik į kaniterapijos subtilybes, bet ir stengtis pramokti lenkų kalbą.

lenku

„Visi maloniai nustebę, kad Irina, nepriklausomai nuo didelio atstumo ir svetimos kalbos barjero, pasiryžo būtent čia studijuoti kaniterapiją“, – apie moksladraugę pasakojo Violeta.

Irina Venislovienė sakė nesitikėjusi, kad šias studijas pasirinks net 25 žmonės – tikrai nemaža norinčiųjų gilintis į kaniterapiją grupė: „Nors esame skirtingų sričių specialistai, greit radome bendrą kalbą. Mokymų programa labai įtempta. Mums pateikiama daug svarbios informacijos, ypač akcentuojamas standartų laikymasis, dokumentacijos pildymo, rezultatų apibendrinimo svarba“.

lenkk

„Antrojo susitikimo metu daugiausia buvo kalbėta apie pačius šunis ir kaip juos teisingai „perskaityti“. Gavome reikalingų žinių apie terapinių šunų ruošimą ir priežiūrą. Apie mažo šuniuko socializaciją nuo pat gimimo, dresavimą, motyvavimą. Turėjome galimybę pamatyti įvairių veislių ir įvairaus amžiaus šuniukų, analizavome jų elgseną, socialumą, išbandėme dresūrą, – apie studijas pasakojo V. Masiulianec. – Paskaitos tik prasidėjo. Mūsų dar laukia 6 susitikimai, tiek pat namų darbų, 30 valandų praktikos ir, galiausiai, kaniterapijos egzaminas“.

Priminsime, kad analogiški kaniterapijos kursai rugpjūčio mėn. buvo organizuoti ir Vilniuje. Grupė šių kursų klausytojų jau pradeda 30 val. trukmės privalomąją praktiką.