Įgijo teisę testuoti šunis

2015 m. rugpjūčio 13 d., po savaitę trukusių kvalifikacinių mokymų, kuriuos vedė iš Lenkijos  atvykusios šunų elgsenos specialistės, kaniterapeutės Hanna Wojciechowska ir Malwina Dąbrowska, šeši šunų elgsenos specialistai išlaikė egzaminą ir įgijo šunų testuotojo kvalifikaciją.

PO TESTO VISI

Daiva Kvedarienė, Rūta Šukytė, Ieva Kuzminienė, Vilmantė Pakalniškienė, Karina Granat ir Irina Venislovienė įgijo terapinių šunų testuotojų kvalifikacijas.

Iki šiol Lietuvoje nebuvo kursų šunų testuotojams, kai tuo tarpu šių specialistų poreikis yra didelis. Priminsime, kad šunų testo metu (pagal Kaniterapijos asociacijos standartus) šunis vertina 3 asmenų komisija, testas filmuojamas, protokoluojamas ir tvirtinamas visų 3 narių parašais. Komisijos nariu negali būti asmuo, treniravęs testuojamą šunį.

Rugpjūčio mėn. vykusių kursų metu šunų testuotojos ne tik išklausė specialų teorinį kursą, bet atliko praktines užduotis, dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose, o po to išlaikė kvalifikacinį egzaminą.

„Buvo labai svarbu, kad šioje būsimųjų testuotojų grupėje dauguma žmonių jau yra paruošę arba šiuo metu ruošia savo augintinius terapinio šuns egzaminui. Kai kurie jų, kaip Daiva, Irina, Rūta, jau yra paruošę po keletą šunų. Ši komanda gali pasigirti gerais praktiniais įgūdžiais. Dalis jų su savo šunimis lankė kursus Lenkijoje, dalyvavo ten vykusioje vasaros stovykloje“,– pabrėžė H.Wojciechowska.“

Priminsime, kad mokymus vedė dvi kaniterapeutės, patyrusios šunų elgsenos specialistės iš Lenkijos H.Wojciechowska ir M.Dąbrowska. Mokymus stebėjo ir iš lenkų kalbos vertė LKD prezidentė Ramunė Kazlauskaitė.