Goja padės susidraugauti su knygomis

Kovo 3 dieną į Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrių rinkosi džiugiai nusiteikę vaikai ir tėveliai. Čia prasidėjo naujas socialinis projektas „Skaitymas su šunimi“.

GOJA pabaigoj

Dalyvaujant 10 tėvelių ir 9 vaikams, kuriems kol kas sunkiau sekasi skaityti, bibliotekoje įvyko pirmoji pažintis su nauju projektu „Skaitymas su šunimi“ ir terapiniu šunimi.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dalia Bagdžiuvienė pirmiausia pristatė projekto komandą – Kaniterapijos asociacijos prezidentę Vilmantę Pakalniškienę, kaniterapijos asistentę Sigridą Rupšytę – Paleičikę, terapinį šunį Goją ir bibliotekos atstovę Gintarę Tamašauskaitę-Demir.

Vilmantė papasakojo apie projekto „Skaitymas su šunimi“ pradžią, paaiškino jo prasmę ir tikslus, patikslino, jog tai nėra terapija ar tradicinis vaikų mokymas skaityti.

gojjja VP

Sigrida ir Goja buvo iš anksto apgalvojusios, kaip susipažins su vaikais: Goja rodė vaikams, kad atpažįsta 4 raides ir gali iš jų sudėlioti savo vardą. Sigrida pamokė vaikus, kaip teisingai prieiti prie šuns ir pasisveikinti. „Kalbino“ Goją, o ši „pasakojo“ vaikams, koks bendravimas jai labiausiai patinka – „atsakinėjo“ į Sigridos klausimus, baksnodama snukeliu į užrašus TAIP ir NE.

Projekte dalyvausiantys vaikai susipažino su Goja, o ji visiems laikams įsiminė jų kvapą.

goja ber

Projekto dalyviai buvo suskirstyti į grupeles po 3 vaikus, jie mokysis skaityti iki vasaros. Nusipaveikslavę su Goja, vaikai tryško entuziazmu ir noru skaityti. Kai kurie nuliūdo, kad teks keletą mėnesių palūkėti – visi iš karto, vienu metu skaityti knygelių Gojai negali. Priminsime, kad vienas skaitymo seansas trunka 15 minučių, šuniui skaito tik vienas vaikas, tėvai ar kiti asmenys nedalyvauja. Taigi „Gojos skaitykloje“ bus tik Goja, šuns vedlė Sigrida ir mažasis skaitovas.

GOJA SU VADOVE

Tėvai dėkojo už gražias iniciatyvas ir išreiškė pasitikėjimą. Buvo apžvelgti būtiniausi dokumentai – tėvų sutikimai bei informacinės anketos, kalbėta apie jų prasmingumą ir būtinybę. Buvo atsakyta į tėvelių klausimus (susitikimai su terapiniu šunimi mažiesiems skaitytojams bus nemokami).

Susirinkusieji apžiūrėjo specialiai šiam projektui įrengtą  skaitymo kampelį – Vaikų literatūros skyriaus vadovė D.Bagdžiuvienė kartu su skyriaus darbuotojomis bibliotekoje sukūrė jaukią, pavasarišką skaitymo oazę. „Iki pasimatymo, Goja, jau kitą savaitę!“ – linksmi skirstėsi iš bibliotekos vaikai.

goja visi

Trakų viešosios bibliotekos nuotraukos

Atkreipiame bibliotekų darbuotojų ir tėvelių dėmesį: skaitymus su šunimi gali organizuoti specialų kursą išklausę asmenys kartu su terapinio šuns testą išlaikiusiais šunimis (šunys turi turėti galiojančius pažymėjimus).

Projektas SKAITYMAS SU ŠUNIMI (sertifikatus turinčių asmenų sąrašas).