Kaniterapijos pavasaris: paskaitos, egzaminai ir susitikimai

Kaniterapijos asociacijos (KA) nariai ir kaniterapijos savanoriai gegužės ir birželio mėnesiais suplanavo  daug svarbių darbų – paskaitų, susitikimų ir egzaminų.

sos susitikimas

Praėjusį penktadienį projekto „Gyvūnų kaspino mėnuo“ dalyviai kartu su vaikais ir terapiniais šunimis filmavosi Vilniaus SOS vaikų kaime: https://youtu.be/_9le3pm-cco.

Šis projektas – edukacija ir terapija su šunimis – MARS kompanijai remiant, SOS vaikų kaime tęsiasi jau ketvirtus metus.

Gegužės 17-ąją Vilniaus universitete, o gegužės 23 d. – Vilniaus savivaldybėje suplanuotos Kaniterapijos asociacijos prezidentės, VU psichologijos doc. dr. Vilmantės Pakalniškienės paskaitos apie kaniterapiją. Tai nemokamos, atviros paskaitos, kuriomis siekiama  supažindinti akademinę bendruomenę ir visuomenę su gyvūnų asistuojamąja terapija ir KA veikla.

Gegužės 21-ąją organizuosime būsimųjų terapinių šunų egzaminą ir bandomąjį testą Vilniuje, o gegužės 30 d. – Kaune.

Gegužės 26 d. Trakų bibliotekoje – projekto „Skaitymas su šunimi“ „išleistuvės“ (jaunieji skaitytojai ir visa „terapinė komanda“ pradės atostogauti), o nuo rudens prie skaitymo projekto žada prisijungti ir daugiau šalies bibliotekų.

SOS komanda

Birželio 2-ąją kaniterapeutų komanda su šunimis aplankys Vilniaus soc. paramos dienos centro „Atgaiva“ senjorus, o 14-tą dieną trijų terapinių šunų ir jų vedlių laukia neįprasta pažintis su įkalinimo įstaigoje dienas leidžiančiais jaunais žmonėmis. Apie šį susitikimą, kiek galėsime, taip pat jums papasakosime.

Birželio 29 d. Vilniuje kartu su LKD Mokymo centru pradedame trijų dienų trukmės (22 val.) kaniterapijos asistentų mokymus, o liepos 2-3 d. mūsų laukia kaniterapijos tobulinimosi kursai. Kaniterapijos mokymus ves kolegos kaniterapeutai iš Lenkijos. Primename, kad Lenkijoje kaniterapija yra oficialiai įteisinta ir reglamentuota.

Į šį grafiką birželio 13 d. dar įsiterps šunų egzaminas ir svarbūs susitikimai Klaipėdoje, mokslo metų baigmės šventė „Vilties“ mokykloje – daugiafunkciniame centre ir kiti renginiai.

Eglės Gabrytės nuotraukose – filmavimas SOS vaikų kaime.

Susiję straipsniai.